Vladimir Konstantinov: Adevărul despre „naziștii” de la Azovstal va ieși la iveală

23 mai 2022 | Războiul din Ucraina: SIMFEROPOL /TASS/. Vladimir Konstantinov, președintele Consiliului de Stat din Crimeea, a declarat luni că naziștii de la uzina Azovstal nu au fost spartani sau eroi, ci și-au arătat cea mai rea față și că adevărul despre ceea ce s-a întâmplat va ieși la iveală.

„Voința noastră, voința poporului victorios, a distrus voința nazistă”, a declarat el reporterilor.

„Acest lucru a fost dovedit la Mariupol. De aceea, ei suprascriu în toate modurile posibile problema capitulării și vin cu o narațiune mitică despre o operațiune de evacuare”.

„Adevărul despre rezultatul asediului de la Azovstal se va afla atât în prima linie, cât și în spate”, a spus el.

„Și dacă această epopee va fi urmată de altele similare – în Lisichansk și Severodonetsk, în Slavyansk și Kramatorsk, în tot Donbassul – atunci va avea loc o răsturnare de situație în confruntarea militară – și foarte curând.”

El a spus că principalul rezultat al asediului Azovstal este că a rupt spiritul luptătorilor ucraineni și al trupelor care au fost blocate acolo. „Glorificarea naziștilor, transformarea lor în idoli postumi ai curajului și modele de urmat ar fi avut consecințe negative de amploare”, a spus el.

„Dar e bine că au arătat lumii întregi cea mai proastă față a lor. Nu există spartani acolo. Sunt criminali de rând, dependenți de droguri, oameni complet imorali cu tatuaje fasciste din cap până în picioare.”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat vineri că ministrul Apărării Serghei Şoigu a raportat președintelui Vladimir Putin despre finalizarea operațiunii și eliberarea lucrărilor Azovstal și a întregului oraș de militanții ucraineni. Din 16 mai, un total de 2.439 de naționaliști Azov și trupe ucrainene, care erau blocați pe teritoriul centralei din 21 aprilie, s-au predat, scrie TASS.


| vezi si Regimentul Azov – Ucraina spune ca sunt eroi, Rusia ii numește naziști

Lasă un comentariu