SECRETELE OMULUI DE OȚEL: STALIN ȘI-A CONDAMNAT PROPRIUL FIU LA MOARTE

In aprilie 1943, Yakov Dzhugashvili (Iakov Djugașvili, fiul cel mare al lui Stalin, din prima sa căsătorie cu Kato Svanidze), devenit comandant al unei baterii din Armata Rosie, despre care s-a știut, oficial, că a fost prins de nemți în apropiere de Minsk, a fost împușcat in timp ce încerca să fugă din lagărul de la Sachsenhausen, aflat la nord de Berlin.

Fiul lui I. V. Stalin, Yakov Iosifovich Dzhugashvili (n.1907 – 14 aprilie 1943), „capturat” de germani, în timpul celui de-al doilea război mondial (în apropiere de Smolensk, URSS). Foto: Hulton-Deutsch Collection / Corbis. „Ofițerii naziști interogându-l pe Yakov Dzhugashvili (Stalin)”

Iakov nu va scăpa din captivitate. Fasciștii o sa-l împuște„. – I. V. Stalin, conform mareșalului Gheorghi Jukov (in memoriile sale).

„CAPTURAT” DE BUNĂ VOIE

Noi dezvăluiri din arhivele rusești [1], sugerează însă că Iakov s-ar fi predat germanilor de bună-voie, în timpul invaziei naziste din 1941, și nu a fost nicidecum „capturat” de către aceștia, așa cum s-a vehiculat zeci de ani, in propaganda Kremlinului de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Din actele arhivei reiese că Yakov Dzhugashvili (căsătorit cu Yulia Meltzer, o dansatoare de origine semită din Odessa) nu numai că s-a dat, cu de la sine putere, pe mâna naziștilor, dar s-a și dovedit, prin declarațiile sale, un virulent antisemit și un critic sever al Armatei Roșii, astfel încât, pentru moment, identitatea sa ar fi fost pusă la îndoială de înșiși cei care l-au „capturat”.

Pașaport – Yakov Jugashvili

Mai mult, in lumina noilor dovezi, se presupune că tânărul s-a sinucis cu bună-știință, în 1943, prin electrocutare (agățat de un gard electrificat din perimetrul închisorii), în timp ce era prizonier în lagărul de concentrare din Sachsenhausen (Oranienburg, estul Germaniei).

Pană pe 9 iulie, forțele sovietice s-au retras din Vietbsk (actualmente in Belarus), iar bateria lui Yakov a realizat un foc de acoperire pentru trupele sale. Yakov, recompensat cu o medalie de către superiorul său, a dispărut ulterior, presupunându-se că a fost capturat.

„DIRECT IN GULAG”

Stalin nu a spus niciodată poporului rus – dintre care 27 de milioane urmau să moară luptând împotriva naziștilor – că fiul său a fost capturat. În ochii lui, acesta ar fi fost un act de trădare și sute de mii de ruși care s-au întors din captivitate au mers direct în gulagurile siberiene, ispășind timp de 25 de ani pentru „crima” lor„. (dailymail.co.uk news)

„FĂRĂ TEAMĂ ȘI IMPECABIL”

Dezertarea și predarea sa reise si din scrisoarea comisarului de brigadă Alexei Rumyanzev, adresată directorului politic al Armatei Roșii. in care acesta declară că fiul lui Stalin s-a comportat „fără teamă și impecabil”, în calitate de comandant al bateriei. După ce bateria a fost bombardată de către naziști, precizează documentul mai sus menționat, Dzhugashvili, împreună cu Popuride (un soldat al Armatei Roșii) au reușit să scape.

Și-au îngropat documentele de identitate și s-au îmbrăcat cu haine civile”, se arată în scrisoare. „Când au ajuns pe malul apei, tovarășul Dzhugashvili i-a spus lui Popuride să continue singur drumul, deoarece el dorește să facă o pauză, ca să se odihnească.

„EVREUL NU VREA SĂ LUCREZE”

Der Spiegel consideră că decizia lui Yakov, de a sta pe loc „să se odihnească”, este indiciul evident al faptului că s-a predat de bună voie nemților. Revista a citat și raportul german privitor la interogatoriul lui Dzhugashvili, în care acesta și-a descris superiorii din Armata Roșie ca fiind lipsiți de logica, iar acțiunile lor „stupide și idioate” [2].

Când au fost înconjurați, au intrat într-o astfel de panică încât toată lumea s-a împrăștiat în direcții diferite … Nu aveam hărți deloc. În unitatea noastră, totul era prost organizat … Divizia nu era deloc pregătită pentru război …

El a mai spus despre evrei: „Pentru ei, tranzacțiile de afaceri sunt cel mai important lucru. Evreul nu vrea să lucreze, pentru că nu poate”.

Dzhugashvili, Yakov Iosifovich – General Maior, URSS. (18.03.1907-14.04.1943) – fiul lui I. V, Stalin și al Ekaterinei Swanidse – în timpul interogatoriului, după prinderea sa – 01.07.1941- Fotograf: Herbert Hoffmann. Publicat in ‘ Semnal ’17 / 1941

In urma acestui eveniment, aparatul de propagandă nazist a funcționat cu viteză maximă, extrem de eficient Toate posturile de radio au răspândit, în limba rusă, înregistrarea interogatoriilor, pentru a deteriora moralul soldaților din Armata Roșie și pentru a-i convinge să dezerteze. Simultan, Luftwaffe a împrăștiat mii de pliante pe liniile frontului, cu fotografii înfățișându-l pe fiul lui Stalin înconjurat de ofițeri germani.

„Nu vă vărsați sângele pentru Stalin! A fugit deja în Samara! Propriul său fiu s-a predat! Dacă fiul lui Stalin s-a salvat, atunci nici tu nu ești obligat să te sacrifici! ” – afișele propagandei germane, 1941 – după capturarea lui Yakov Dzhugashvili – adresate soldaților Armatei Rosii.

În timp ce propaganda sovietică a insistat, de-a lungul anilor, că Dzuhgashvili a fost capturat, fiica lui Stalin, Svetlana Alliluyeva, consemna în memoriile sale că tatăl ei a crezut mereu că Yakov s-a predat deliberat nemților, încurajat să facă asta chiar de soția lui. El a dat ordin, afirmă Svetlana, ca Yulia să fie închisă, torturată și interogată.

citește si FIICA LUI STALIN CERE AZIL POLITIC IN SUA – SCANDAL INTERNATIONAL DE PROPORȚII

STALIN ȘI-A CONDAMNAT PROPRIUL COPIL LA MOARTE: „NU VOI NEGOCIA CU EI”

Stalin l-a disprețuit pe primul său fiu. După ce armata germană a fost înfrântă decisiv in bătălia de la Stalingrad, în 1943, se pare că regimul nazist a vrut să facă schimb de prizonieri, oferindu-l pe Yakov Dzhugashvili pentru unii dintre oamenii lor capturați de sovietici, precum mareșalul german Friedrich von Paulus.

Stalin a respins cererea, spunând (după unele surse): „Nu dau un mareșal pentru un locotenent”. Conform altor opinii, ar fi existat și o altă propunere, cea a lui Hitler, care dorea să-l schimbe pe Yakov pentru propriul său nepot, Leo Raubal; însa nici această variantă nu a fost acceptată.

Svetlana a scris mai târziu, în memoriile sale, că tatăl ei, Stalin, a refuzat categoric să ia în considerare orice alternativă. „Nu voi negocia cu ei„, a spus ea, citându-l pe Stalin.

Declarațiile „trădătoare ale lui Yakov„, găsite la Berlin, după război, în care acesta și-a manifestat disprețul fața de Armata Roșie aflată sub comanda tatălui sau (Stalin), au fost ascunse, zeci de ani, în arhive (dailymail.co.uk news)

citește si OMUL DE OȚEL, CU NERVII DE OȚEL


[1] Conform unui material publicat de revista germana Der Spiegel, pe baza unui dosar al Ministerului Apărării, care induce ideea că tânărul a dezertat din cauza dezamăgirii sale referitor la desfășurarea războiului, fiind martorul a 1,3 milioane de oameni ai Armatei Roșii prinși, uciși sau cu dezarmați, în primele săptămâni ale invaziei naziste din iunie 1941. [înapoi]

[2] Conform notelor lui Joseph Goebbels, Yakov a declarat ca „trupele sovietice erau prost organizate și lamentabile – stupide, chiar idioate, deoarece generalii își trimiteau unitățile direct în foc și în moarte.” [înapoi]

Lasă un comentariu