„REVOLUȚIA S-A SUPRAPUS CU UN PUCI MILITAR COORDONAT DE KGB”

Raţiu Gheorghe – șef al Direcției I din cadrul DSS, declarație de martor in Dosarul Revolutiei, sediul SPM, 09.11.2017 (vol.III– Declarații, f.14-27)

Cunoşteam că Ion Iliescu se afla în atenţia Serviciului de contraspionaj sovietic (UM 0110) făcând obiectul unui dosar de urmărire informativă ca urmare a unor legături cu generalul Militaru, profesorul Măgureanu şi alţii

„(…) Consider că (n.r. in decembrie 1989) a fost o mişcare revoluţionară evidentă, căreia i s-a suprapus puciul militar, lovitura de stat militară coordonată de agenții KGB, pe baza indicațiilor date de la Moscova (…)

Când mă refer la puciul militar, numesc aici pe ofiţerii de rang superior şi anume Stănculescu, Logofătu, Eftimescu, Militaru, ca fiind cunoscuți în slujba serviciilor de informaţii sovietice. Consider că în armata română a existat un segment de patrioți, dar şi un segment important de ofiţeri care au efectuat studiile in URSS şi se aflau sub influenţa serviciilor acestei ţări.” – a declarat Raţiu Gheorghe. (09.11.2017)


Citește și


2 gânduri despre „„REVOLUȚIA S-A SUPRAPUS CU UN PUCI MILITAR COORDONAT DE KGB”

  1. Pingback: Ion Iliescu | AMINTIRI DIN COMUNISM

  2. Pingback: „O DATORIE MORALĂ” | AMINTIRI DIN COMUNISM

Lasă un comentariu