“LENIN A FOST TRIMIS IN RUSIA DE NEMȚI CA O FIOLA CU BACILI”

LENIN A FOST TRIMIS IN RUSIA DE CĂTRE NEMȚI, în același mod în care cineva ar pune o fiolă cu bacili de febră tifoidă sau holeră în rezervorul de apă al unui mare oraș, și a lucrat acolo cu o precizie uluitoare” – Winston Churchill, in discursul susținut în Camera Comunelor, 5 noiembrie 1919 (*)

LENIN – CONFISCAREA UNEI REVOLUȚII

TRENUL LUI LENIN

Pe 16 aprilie 1917, un tren special (presupus „sigilat” ) de la Zurich/Elveția, care transporta treizeci și doi de pasageri, oprește într-una din stațiile din Sankt Petersburg, la capătul unui drum de opt zile. (În realitate, trenul cu care a călătorit Lenin nu a fost sigilat; el a coborât în ​​repetate rânduri in decursul călătoriei sale prin Germania; Lenin a stat, de exemplu, peste noapte, într-un hotel german din Sassnitz, și, potrivit unor martori, in popasurile calatoriei sale, a ținut chiar și o serie de prelegeri anti-război in lagărele germane, prizonierilor ruși.)

Pasagerii trenului ajungeau, cu întârziere, la o revoluție care se declanșase deja, și se și încheiase, în lipsa lor, in urma revoltelor din capitala imperială din februarie 1917.

Unul dintre acești pasageri – Vladimir Ilici Ulianov (Lenin) – va prelua rapid controlul asupra evenimentelor.

Până la finalul anului, el va crea ceea ce va numi Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice (URSS), înlăturând de la putere primul guvernul rus ales democratic, prin puci militar.

Sfârșitul călătoriei sale spre Rusia, in aprilie 1917, va marca începutul unor evenimente de proporții, ce vor remodela lumea, în contextul Primul Război Mondial (1) ce urma sa se încheie in 1918, sub auspicii nefaste pentru aproape toți combatanții săi.

Reflectând asupra acestor evenimente, câțiva ani mai târziu, Winston Churchill îl va compara pe Ulianov (Lenin) cu un „bacil de ciuma”, introdus într-un corp, exact în momentul în care putea da lovitura de gratie.

Trenul a injectat bacilul seara târziu, când a ajuns la Sankt Petersburg unde Lenin a fost întâmpinat cu entuziasm de suporterii săi” -Ted Widmer, newyorker, April 20, 2017,

LENIN AJUNGE IN RUSIA CÂND…

1. Revoluția rusa, numita și „Revoluția din Februarie” 1917, se încheie.
2.Țarul Nicolae al II-lea (Nikolai Alexandrovici Romanov, ultimul împărat al Rusiei) abdicase, la 15 martie 1917.
3. Marele Duce Mihail, fratele lui Nicolae al II-lea, refuzase, a doua zi, să preia tronul
4. Este instituit un Guvern provizoriu, rezultat al alianței dintre liberali și socialiști, care intenționează sa inițieze reforme politice, să aducă la putere un executiv, și o Adunare Constituțională, alese în mod democratic.
5. Lucrurile fiind rezolvate pana in acest punct, singura problema pe plan intern, era acum, pentru bolșevici, cum sa preia puterea.
6. Pe plan extern, pentru Germania, care declarase război Imperiului țarist, finalizarea revoluției din februarie nu era deloc convenabila. Nemții aveau nevoie de o noua diversiune, care sa destabilizeze armata rusa și sa o tină ocupată in Rusia, angrenata in conflicte interne, slăbindu-i astfel implicarea in război și concentrarea de forte pe front. (2)
7. In acest context, in aprilie 1917, când aceste evenimente (1-4) erau deja consumate, Lenin, trimis de germani, se urcă într-un tren, cu destinația Sankt Petersburg, Rusia

PUCIUL MILITAR, SAU REVOLUȚIA BOLȘEVICA DIN OCTOMBRIE

Imediat a doua zi, Vladimir Ilici Ulianov (Lenin), își începe „misiunea” de bolșevizare, vorbind și scriind într-un ritm frenetic, fără compromisuri, făcând propagandă și promovând viziunea sa bolșevică.

Guvernul provizoriu Kerenski, instituit in martie 1917, având in vedere schimbări democratice pe o bază legală, planifica alegeri generale in luna noiembrie 1917, pentru desemnarea membrilor Adunării Constituante, aceasta urmând să întocmească noua constituție a Republicii Ruse.

citește si TRIUMFUL BOLȘEVISMULUI ÎN RUSIA: O REVOLUȚIE DE MILIOANE

Primele alegeri libere din istoria Rusiei sunt câștigate de socialiștii revoluționari, cu 380 de locuri. Bolșevicii obțin 168, pierzând alegerile. La alegeri au luat parte 14.700.000 de alegători.

Tânăra democrație rusă va fi înlocuită de către bolșevici prin așa zisa „Revoluție din Octombrie„, care nu a fost altceva decât un puci militar. Bolșevicii nu au respectat rezultatul alegerilor. Pe pe 5/18 ianuarie 1918, sub conducerea lui Lenin, dizolva cu forța Adunarea Constituțională.
Acest act scindează Rusia, provocând un lung război civil, intre bolșevici, pe de o parte și adversarii lor socialiști, menșevici și țariști („rușii albi”), pe de altă parte.

REVOLUȚIA DIN FEBRUARIE 2017 – ABDICAREA ȚARULUI

„Revoluția din februarie” 1917, a fost rezultatul insatisfacției provocate de modul în care țarul conducea țara cat și de implicarea Rusiei în luptele Primului Război Mondial. În prima jumătate a lunii februarie, proasta aprovizionare a capitalei provoacă revolte în Petrograd.

Pe 18 februarie (s,v,) Uzinele Putilov intră in grevă. Se deschide focul asupra greviștilor și unele magazine se închid.

Pe 23 februarie (s.v. 8 martie stil nou), o serie de întruniri și demonstrații dedicate Zilei Internaționale a Femeii, se transformă, treptat, în proteste cu caracter economic și politic, care continuă în următoarele zile.
Un batalion de soldați este trimis să reprime revolta. Unii dezertează, iar alții își împușcă ofițerii, alăturându-se protestatarilor.

Pe acest fundal, la 15 martie 1917, Nicolae al II-lea, aflat la Pskov, abdică (printr-o telegramă), lăsând Rusia, pentru prima dată în 300 de ani, fără țar. In urma abdicării sale, revoluția din capitala se încheie.

In esență, Revoluția din februarie a reprezentat un transfer de putere, în mare parte lipsit de vărsare de sânge. Regimul instituit, după abdicare, a fost o alianță dintre liberali și socialiști.

Guvernul provizoriu, care l-a înlocuit pe țar, este condus inițial de aristocratul liberal, prințul Gheorghi Evghenievici Lvov, apoi de socialistul Alexandr Kerenski. Alegând sa mențină Rusia angrenată în luptele Primul Război Mondial, Kerenski nu va reuși să facă față problemelor din interior.

Guvernul provizoriu a condus Rusia o scurtă perioadă, dar puterea lui a fost limitată de autoritatea crescândă a Sovietului din Petrograd. Presiunile dinspre dreapta, precum cele din spatele Afacerii Kornilov, și dinspre stânga, (în mare parte generate de bolșevici), au pus guvernul sub presiune.

Deși socialiștii vor câștiga alegerile din noiembrie 1917, puciul militar al lui Lenin (numit „Revoluția din octombrie„) ii va scoate de pe scena politică, iar in Rusia se va instaura dictatura comunistă.

GREȘELILE LUI KERENSKI

O ANALOGIE: ILICI LENIN – ILICI ILIESCU

Vladimir Ilici Ulianov (Lenin) a ajuns „in fruntea” Revoluției ruse din februarie, precum Ion Ilici Iliescu in fruntea Revoluției române din decembrie 1989 – amândoi s-au afirmat post-eveniment, amândoi și-au însușit calitatea de „emanați” ai revoltelor și amândoi, fiecare in felul lui, au confiscat revoluția, deturnându-i sensul și schimbând cursul istoriei.



(*) The Germans smuggled Lenin into Russia like a “culture of typhoid

(1) Războiul cel Mare, sau Războiul Națiunilor, declanșat la 28 iulie 1914, care antrenează, rând pe rând, toate națiunile lumii, capătă, după al-II-lea Război Mondial, denumirea de Primul Război Mondial.

(2) Planul reușește, când Rusia, acum sub Lenin, ajunge la un armistițiu cu Puterile Centrale la începutul lui decembrie 1917, retrăgându-se din război și lansând trupele germane să se confrunte cu Aliații rămași pe frontul vestic.


surse: Oliver H. Radkey. Russia Goes to the Polls: The Election to the All-Russian Constituent Assembly, 1917, Ithaca, Cornell University Press, 1989, ISBN 0-8014-2360-0 xxvi


Citește și:

IDENTITATEA LUI LENIN

MASCARADA PLANETARĂ

 „RĂZBOIUL CIVIL DIN RUSIA – UN HOLOCAUST AL CREȘTINILOR RUȘI, FINANȚAT DE WALL STREET ȘI BANCHERII DIN LONDRA”

CINE A FINANȚAT „REVOLUȚIA BOLȘEVICA”? „TOATĂ PUTEREA SOVIETELOR”…CU SPRIJIN OCCIDENTAL

 „EXPERIMENTUL LENIN”, LA NIVEL PLANETAR