HOTĂRÂRE nr. 1779 din 16 decembrie 1970, privind ţinuta vestimentara a delegaţilor de stare civilă la oficierea căsătoriilor

EMITENTCONSILIUL DE MINIŞTRI

Publicat în  BULETINUL OFICIAL nr. 159 din 31 decembrie 1970

Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotărăşte:

Articolul 1 La oficierea căsătoriilor, delegaţii de stare civilă de la comune, oraşe, municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti sînt obligaţi sa poarte eşarfa tricolora (fig. nr. 1 şi 2)

Articolul 2 În termen de 30 de zile de la publicarea prezentei hotărîri, Comitetul de Stat pentru Economia şi Administraţia Locală va stabili modul de purtare a eşarfei tricolore de către delegaţii de stare civilă, precum şi ţinuta vestimentara pe care trebuie să o aibă aceştia la oficierea căsătoriilor. Eșarfa tricolora va avea o lățime de 12 cm.

Articolul 3 Comitetul de Stat pentru Economia şi Administrația Locală împreună cu Ministerul Industriei Ușoare vor stabili necesarul şi modul de confecționare a eșarfei tricolore pentru delegații de stare civilă

.Articolul 4 Costul eşarfei tricolore se va suporta, după caz, de consiliile populare comunale, orăşeneşti, municipale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, din creditele prevăzute în bugetele acestora la partea a IV-a „cheltuieli pentru organele locale ale administraţiei de stat”. Durata de folosinţă a eşarfei tricolore este de 6 ani.

–––

Lasă un comentariu