„DE CE ERAM POPOR SĂRAC ÎN ȚARĂ BOGATĂ?”

„DE CE ERAM POPOR SĂRAC ÎN ȚARĂ BOGATĂ?” ne lămurește Scânteia, ORGAN CENTRAL AL PARTIDULUI COMUNIST ROMÂN, în numărul de vineri, 8 ianuarie, 1948

„Iată ce poseda monarhia, cea mai lacomă acaparatoare de averi:
– Moșii de peste 150.000 hectare
– Acțiuni la 36 mari bănci și industrii, in frunte cu M A L A X A, I.A.R, și „Reșița”

Scânteia, ORGAN CENTRAL AL PCR, vineri, 8 ianuarie, 1948

Articolul continuă pe larg, cu subtitlul „Casa regală, in fruntea moșierilor și capitaliștilor exploatatori”, înfierând situația cu manie proletară. Câteva luni mai târziu, „organul” publică și decizia Consiliului de Miniștri din 22 mai 1948.

„CONSILIUL DE MINIȘTRI A HOTĂRÂT”

„…Bunurile fostului rege Mihai de Hohenzollern și ale membrilor familiei regale, jefuite de la poporul român, au intrat în proprietatea Statului popular”- Scânteia, ORGAN CENTRAL AL PARTIDULUI COMUNIST ROMAN, în numărul din 24 mai 1948.

„Organul” prezintă în detaliu toate proprietățile familiei regale, „obținute pe seama poporului” (român), care, prin decizia Consiliului de Miniștri publicata in MOF, pe 28 mai 1948, trec de acum înainte „in folosul poporului” (adică al nomenclaturii comuniste):

„- 15.190 ha teren arabil;
– 136.990 ha păduri;
– 29 castele cu 1.081 camere;
– 114 alte palate în diferite părți din ţară cu 1979 camere;
– 16 castele de vânătoare şi cabane cu 88 camere;
– 3.991.502 bucăți acțiuni la cele mai importante industrii şi bănci;
– multe bijuterii, tablouri, yachturi (!) și alte bunuri în valoare de mai multe sute de miliarde lei.”

Acestea fiind zise, și cauza principală fiind eliminată, din acel moment s-ar fi zis că poporul român a terminat-o „definitiv cu sărăcia”, devenind „stăpân pe soarta sa”.

Toți cetățenii României Populare (ulterior Socialiste), au fost, după cum se știe, „liberi, fericiți”, s-au plimbat cu „yahturile” și au trăit fără griji, până la adânci bătrâneți, în castelele și palatele din „diferite părți din ţară”, obținute de pe urma monarhiei exploatatoare, colindând bucuroși pe cele 15.180 ha de teren arabil „eliberat”.


| Citește și

| UN REGE FĂRĂ NAȚIONALITATE


| CÂND ȘI CU CE BUNURI A PLECAT REGELE MIHAI DIN ȚARĂ?