STENOGRAMA, 13 MARTIE 1989: „O problemă care se referă la câțiva vechi clienți, derbedei politici”

13 martie 1989, ședința Comitetului Politic Executiv al CC al PCR

Tov. Nicolae Ceaușescu: Tovarăși, o să vă prezint foarte pe scurt, pentru că vreau să fie cunoscută și de membrii Comitetului Politic Executiv, o problemă care se referă la câțiva vechi clienți, ca să zic așa, derbedei politici, declasați și moral și politic, faţă de care partidul a luat o serie de măsuri. În primul rând este vorba de Brucan, este exclus mai de mult din partid și care este agent al serviciilor străine.

Tov. Elena Ceaușescu: Este recrutat de mult de americani.

Tov. Nicolae Ceaușescu: S-a înhăitat cu Apostol, faţă de care am manifestat prea multă înţelegere, Aici vinovatul principal sunt eu care am crezut că, poate nu că o să se îndrepte, dar că o să-și vadă de treabă. Până la urmă se vede că nu merită nici un fel de încredere și îngăduinţă. Un altul este Bârlădeanu, care în ultimi ani se transformase în vânzător a tot felul de lucruri. Lucra cu un grup de borfași, și de mai mult timp se află în anchetă pe problema aceasta. A apărut și Corneliu Mănescu pe care, de asemenea, îl cunoașteți.

Tov. Elena Ceaușescu: Este vulnerabil la orice.

Tov. Nicolae Ceaușescu: Și au mers și la Pârvulescu. Aceștia au convenit ca împreună să se adreseze cu o scrisoare Președintelui României, dar trimisă Statelor Unite ale Americii, Angliei și Franţei – sigur, folosind legăturile lui Brucan cu serviciile respective. Cu unii dinte ei s-a stat de vorbă la partid, cu alţii la Ministerul de Interne, și, până la urmă, au recunoscut. Sigur că acţiunea ca atare…

Tov. Elena Ceaușescu: Este trădare!


Citește și:


3 gânduri despre „STENOGRAMA, 13 MARTIE 1989: „O problemă care se referă la câțiva vechi clienți, derbedei politici”

  1. Pingback: „SCRISOAREA CELOR 6” | AMINTIRI DIN COMUNISM

  2. Pingback: SCRISOAREA CELOR 6 | AMINTIRI DIN COMUNISM

  3. Pingback: PEDEAPSA CU MOARTEA PENTRU SEMNATARII „SCRISORII CELOR 6” | AMINTIRI DIN COMUNISM

Lasă un comentariu